Gammelskog och vattenvägar

Om du är redo för en lite äventyrlig dag i skogen och till viss del i kanadensare så ska du boka detta! Vi kommer att vandra dels på stigar men även i lite mer krävande skogsområde. Vår väg kommer att kantas av gammelskog, sjöar, bäckar och myrar. Längs vägen finns mycket att upptäcka i en vacker miljö. Om vädret tillåter så färdas vi en kortare sträcka över en sjö med kanadensare. I området runt Dala-Floda har skogen varit viktig över lång tid. Flottning, kolning och vattendriven kvarn är bara några exempel på vad som pågick i skogarna. Det finns en del spår kvar efter detta som gömmer sig i markerna och längs vattendragen. Med ett rikt djurliv så finns goda chanser till fina möten. Starten för turen ligger ganska nära Dala-Floda och det är möjligt att ta cykel till startpunkten.

Pris: 800:-/pers. I priset ingår: sopplunch med bröd och kaffe, kanadensare med paddel och flytväst. En guide som berättar om traktens djur och fågelliv, skogens ekologi och historia. Du kan njuta av en trevlig färd genom vacker natur, både på land och vatten. Turen tar 6-7 timmar i lugnt tempo. Datum för sommaren 2021 kommer under våren. Det går även arrangera vid förfrågan för grupper. Bokning och info: jens@nextstepnature.se

Personlig utrustning: kläder som fungerar att vandra i, ombyte, regnkläder, kängor eller andra stabila skor, ryggsäck,dricksvatten och snacks.

Lämna en kommentar