helgtur i Vinterskogen

Bo i mysig stuga och följ med på mysiga dagsturer med skogsskidor i vinterskogen
Med breda tjärdoftande träskidor tar vi oss fram i sakta mak – ett nästan bortglömt sätt att färdas på. Inga preparerade spår behövs och det får ta sin tid att ta sig fram. När man rör sig sakta genom skogen och över myrar hinner man se och känna mycket. Vad händer på vintern, vad gör djuren och hur klarar de sig? Mycket går att tyda från spåren som de lämnar efter sig, men inte allt. Vi tänder en värmande och knastrande eld, lunchen och kaffet smakar sådär ljuvligt som det bara gör utomhus när det blandas med röklukten.
Vi tänker återbruk och har ett antal uppsättningar med träskidor av äldre modell, eller nyproducerade Tegsnässkidor som du får låna. Det går givetvis även bra att använda egna skidor om man föredrar det.
Vi genomför turer i två olika typer av naturområden. Första dagen färdas vi i myrlandskap och dag två i Gyllbergens naturreservat. Där rör det sig varg, järv och lo och det finns goda möjligheter att se spåren av dem. Vi åker i egna bilar från Dala-Floda ut till de aktuella områdena. Förslag: fredag–söndag, inkluderar två dagsturer. Det går även bra att boka mitt i veckan om så önskas.
———-
Sopplunch, bröd och kaffe ingår på turerna båda dagarna. Meddela särskild kost. Frukost och middag ordnar ni själva i stugan. Det finns en restaurang i närheten, även för hämtmat.
Planerade turer 2022: Enligt överenskommelse.
Max 8 deltagare, minst 4 deltagare. Perfekt för kompisgäng, företag eller familj att boka eget datum.

Boende: Två nätter i en timrad stuga med dusch, kök med självhushåll och möjlighet att sitta vid kaminen och njuta av spraket från den värmande elden.
Pris: 3000:- exkl. boende/person | 3800:- inkl. boende/person

För bokning, info och frågor:
jens@nextstepnature.se
Din bokning är klar när vi mottagit din betalning.

Lämna en kommentar