Helg i Vinterskogen

På skogsskidor genom vinterlandskap – fredag–söndag inkluderar två dagsturer.
Med breda skidor tar vi oss fram i sakta mak – ett nästan bortglömt sätt att färdas på. Inga preparerade spår behövs, det får ta sin tid att ta sig fram. När man rör sig sakta genom skogen och över myrar hinner man se och känna mycket. Vad händer på vintern, vad gör djuren och hur klarar de sig? Mycket går att tyda från spåren som de lämnar efter sig, men inte allt. En brasa tänds, lunchen och kaffet smakar sådär ljuvligt som det bara gör utomhus när det blandas med röklukten.
Vi tänker återbruk och har ett antal uppsättningar med träskidor av äldre modell till utlåning om du anmäler dig till någon av turerna. Det går givetvis även bra att använda egna skidor.
Vi genomför turer i två olika typer av naturområden. På lördagen färdas vi i myrlandskap och på söndagen i Gyllbergens naturreservat. Där rör det sig varg, järv och lo och det finns goda möjligheter att se spåren av dem. Vi åker minibuss från Dala-Floda ut till de aktuella områdena.
———-
Sopplunch, bröd och kaffe ingår båda dagarna. Meddela särskild kost. Frukost och middag ordnar ni själva.
Planerade turer 2020: 31 januari–2 februari | 21–23 februari
Max 8 deltagare, minst 4 deltagare.

Boende: Två nätter i vandrarhemsboende hos Kajaktiv i Dala-Floda. Medtag egna lakan och/eller sovsäck. Det finns möjlighet att hyra bastu och badtunna på lördag kväll.
Pris: 2500:- exkl. boende/person | 2950:- inkl. boende/person

För bokning info och frågor:
jens@nextstepnature.se
Din bokning är klar när vi mottagit din betalning.

Lämna en kommentar