vintertur i 10-milaskogen

Upplev skogen om vintern med breda träskidor som låter dig färdas ovanpå meterdjup snö. Vintern är en fantastisk tid att vara i naturen. Att färdas med skidor längs myrstråken är spänning, skönhet och bra för själen.

Har du funderat på hur det kan vara att bo i skogen på vintern, långt ifrån störande ljud och ljus? Där stjärnhimlen lyser starkt och vintergatan är tydlig. Vi ger dig möjligheten att följa med på en helg fylld med upplevelser i vinterskogen, med vad allt det kan innebära. Ta sig fram bland snötyngda granar, laga mat över öppen eld, lära dig hur man spårar djur och om du vill testa att sova i tält vintertid så finns möjligheten. Vår bas är en stuga i skogen med närhet till Tandövardens naturreservat och Ripfjället och vi gör dagsturer utifrån den. Vi kallar våra turer för Dalarnas omodernaste skidturer, men vi anser att de ligger helt rätt i tiden. Tiomilaskogen är ett skogsområde mellan Värmland och Dalarna med en intressant historia med bl.a. inflyttning av finnar som bedrev svedjebruk på 1600-talet.

För att du ska få en trevlig upplevelse krävs det att du har åkt skidor tidigare. Eftersom tekniken att åka skogsskidor är i promenadtakt så behöver du inte vara elitmotionär, men vara frisk och ha god grundfysik. Vi har skidor som fungerar till varma vinterkängor, eller så kan du låna varmfodrade pjäxor av oss. Har du egna skidor så är det givetvis ok att använda dem. Du behöver en ryggsäck på ca: 40 liter, liggunderlag och en sovsäck. Om du tänker sova i tält rekommenderar vi en sovsäck som klarar minst -15 grader, är det kallare så sover vi i stugan. Ta gärna kontakt med oss för mer detaljerad information: jens@nextstepnature.se Vid bokning får du utrustningslista och nödvändig information.

En helg i vinterskogen ger dig en hel del friluftskunskap som du har nytta av hela året. Hur man håller sig torr och varm samt hur noga det är att fylla på med energi. Men även hur handhavande av din personliga utrustning, orientering och hur viktigt samarbete är. Men främst så är det en oförglömlig upplevelse att ta sig fram i naturen där inga iordningställda skidspår finns, inte heller några skidliftar men massor av vacker natur. En vintertur i skogen kan vara ett komplement och en språngbräda för att göra vinterturer på fjället. Fördelen är att det inte är lika känsligt för väderskiftningar och vi har möjligheten att tända en värmande eld.

När: 26-28/2 Mat: Basen är vegetarisk med tillbehör som du väljer själv. Särskilda önskemål på mat meddelas vid bokning. Maten lagas gemensamt men det kan ändras till parvis matlagning (Covid-19). Boende: Stuga Pris: 3500:-/person (Fredag 12.00-söndag 18.00). Max antal deltagare: 6 personer. En perfekt aktivitet även för kompisgäng eller andra grupper. Bokning och info: jens@nextstepnature.se

Covid-19 ställer vissa krav på oss och vi följer rekommendationerna från FHM. Vi träffas i Malung för vidare resa upp till stugan i skogen med egna bilar (har du inte egen bil så löser vi det på bästa sätt). Vi håller avstånd i stugan och håller god hygien. Vi får anpassa oss med tanke på att förutsättningarna kan ändras snabbt. När vi väl åker skidor är det inga större problem att hålla avstånd. Du ska vara frisk och vi har lättade avbokningsregler för allas säkerhet.

Lämna en kommentar