Finnmarksäventyret i kajak

Storlommarna ropar över en spegelblank sjö i solnedgången. Några sländor dansar på vattenytan som plötsligt bryts av en fisk som norpar åt sig middag. 

Vill du göra en kajaktur med möjlighet att utveckla din paddling och samtidigt uppleva tystnaden och stillheten med vildmarkskänsla? Då är Finnmarksäventyret rätt! Platsen ligger avsides i en glesbygd som koloniserades av finnar från år 1640. De lämnade Finland för att söka lyckan i Sverige med svedjebruk. Sjön omges av tallskog och har många öar som ger en varierad paddling med skärgårdskänsla. På kvällarna kan man höra lommarna ropa, ett riktigt vildmarksljud som förstärker känslan vid lägerelden.

Vi bor i eldpallkojor (en stuga som har en eldstad i mitten och 8 breda britsar). Det går även bra att sova i tält om du önskar det. Guiden/instruktören har lång erfarenhet av kajakpaddling, friluft- och skogsliv. Som tidigare
friluftslärare så är han pedagogisk och kan hjälpa dig, oavsett om du är nybörjare eller har tidigare
erfarenhet av paddling och friluftsliv.

I priset ingår: 2 nätter i stuga, 2 frukostar, 2 lunch och 2 middagar som vi tillagar tillsammans över öppen eld eller på stormkök. Hyra av kajak, flytväst, paddel och kapell. Instruktör/guide som är med under hela vistelsen. Personlig friluftsutrustning som kläder, sovsäck, liggunderlag, vattentäta packpåsar till packning tar du med själv. En mer utförlig packlista får du vid bokning.

Meddela allergier eller specialkost vid bokning.

Pris: 4.800:-/ person. Max 8 deltagare, minimum 5 deltagare (4.200:- med egen kajak)

Boka: jens@nextstepnature.se +46706968183 

Tid: 23-25/8 Vi samlas vid Kajaktiv i Dala-Floda 23/8 kl. 15.00 för utprovning och lastning av kajaker och vidare transport till turområdet. Det är en resa på ca: 60 km. Det är bra om ni kan ta egen bil, men vi kan ordna transport om du/ni kommer med tåg eller buss. Det går tåg till Djurås med anslutande buss till Dala-Floda. Vi uppmuntrar samåkning.

Denna aktivitet går även att boka för slutna sällskap eller grupper vid andra datum. Kontakta: jens@nextstepnature.se för information.

Lämna en kommentar