Orrspel

En av de finaste skådespel man kan bevittna är orrspel. När tupparna gör upp om de bästa tuvorna på myren och lockar till sig hönorna för att para sig. Vi tar oss ut till en timmerstuga i skogen och myser vid elden medan vi äter gott och umgås innan det är dags för att sova några timmar. Strax innan det ljusnar så förflyttar vi oss till ett gömsle några hundra meter bort och sätter oss och väntar på att de första orrarna ska landa på myren. Vädret och beroende på hur aktiva hönorna är för tillfället kan påverka intensiteten i spelet, men det händer alltid något spännande vid en spelplats. Även andra djur lockas till spelplatsen. Duvhök, kungsörn, järv och kanske någon nyvaken björn finns i området.

I priset ingår: Boende i stugan som är en modernare eldpallkoja med britsar, plats i gömsle, middag och frukost. Vi åker gemensamt från Dala-Floda 13.00 och återkommer dagen efter vid 13-tiden, resan tar ungefär en timma. Personlig utrustning: Ryggsäck, sovsäck ner till +-0 grader, liggunderlag, varma skor och kläder. Kikare och kamera kan vara roligt att ta med.

Datum: (Med rådande restriktioner har vi paus för denna aktivitet. kan komma att ändras.)

Boka din plats redan nu, de är begränsade till 6 personer/tillfälle av utrymmesskäl. jens@nextstepnature.se Din bokning är giltig när betalning genomförts. Ta gärna kontakt om ni har frågor.

Foto: Roger Backman

Lämna en kommentar