Smygpaddling

Tänk dig att tyst glida fram i en smal och slingrande å i skymningen. Djuren är aktivare än på dagen och chanserna att få se dem ökar avsevärt. Med kanot glider vi fram så tyst vi kan och njuter av djurlivet, ljuden och dofterna som sommarkvällen bjuder på. Vi startar turen i Flosjön vid Värdshuset kl. 20.00 och avslutas vid kyrkan i Västerdalälven. Det är en 5-10 minuters promenad tillbaka till Värdshuset. Kombinera gärna med en middag innan turen på Dala-Floda Värdshus. Turen tar ca: 2 timmar.

Ta gärna med något att dricka och en frukt eller liknande. Kanoter, paddlar och flytvästar ingår, vill du använda egen flytväst går det bra.

Fram till Midsommar genomförs turen i Västerdalälven eftersom fågelungar finns i den smala ån mellan Värdshuset och älven. Det är för stor risk att splittra fågelfamiljerna när vi kommer glidande. Det är inget problem i älven som är betydligt bredare och ger oss en möjlighet att paddla runt fåglarna. Då är start och mål byn Sälje i Dala-Floda.

Datum: 30/6, 11/7 (Fler datum presenteras löpande) Det går även bra för privata grupper att boka aktiviteten. Minst 5 personer.

Pris: 500:-/pers, 250:- för barn under 12 år. Bokning och frågor: jens@nextstepnature.se

Lämna en kommentar